Kategoriarkiv: Sundhed og sygdom

Skyld næsen!

Er de forkølet, døjer med allergi eller har du pande- eller bihulebetændelse gang på gang.

Døjer du med ovenstående problematikker skulle du prøve at skylle næsen med en kande beregnet til at skylle næse med. Du kan købe den på apoteket, ved Matas eller hos helsekost. Næsen skylles efter anvisningen som følger med når du køber næsekanden. eller du kan se her på linket her under, hvordan du skal gøre.  Mange tror det et en ubehagelig oplevelse, men det er faktisk ganske behageligt at få skyllet næsen med lunken saltvand. Og så kan næseskyl på en sund måde erstatte div. næsespray, som ved overdrevet brug kan skade din næseslimhinde!

Næseskylning

Forebyg kolik med babymassage

Masser din baby og forebyg kolik. Du vælger det tidspunkt på døgnet hvor den baby er afslappet og tilfreds, ikke er sulten, og mindst en halv time efter amning eller flaske. Helst samme tid døgnet, det giver barnet døgn struktur. Vælg et sted i hjemmet, hvor det er lunt, og du og babyen kan have det rart. Det kan være puslebordet, sengen eller du kan lægge det det nøgne barn. på dine bare lår. Du skal have massage- eller badeolie klar og et par håndklæder, hvis barnet tisser, og et til efterfølgende at tørre olien af med. Hvis ikke massagen afsluttes med et bad.

Hæld en rigelig mængde massageolie i dine hænder. og lad olien temperere inden du smører det på babyens mave. Til denne teknik benytter du fingerspidserne, på samme måde og med samme tryk, lige som når du klør dit eget øje. Du skal arbejde i cirkel bevægelser inde fra navlen og ud af, og i urets retning. Cirkel bevægelsen skal ende op til lige under ribbene, næsten ud på siden og næsten ned til lysken. Sådan massere du 3 til 5 gange, fra navlen og ud ad. Massagen afsluttes med at du stryger babyen mave oppe fra og ned 3 til 5 gange.

Med denne massage teknik kan du forebygge at din baby får kolik, og det er samtidig en hyggestund for jer begge, og med god kontakt til barnet. Det er vigtig at barnet føler sig tilpas med massagen og har det rart, ved utilfredshed er det vigtig at du stopper.

Der findes massere af gode bøger om babymassage, og der afholdes kurser om emnet rundt omkring i landet.

                                    

Behandling af Podegra eller Urinsyregigt

Gammelt husråd mod Urinsyregigt eller podegra.

Når de første symptomer mærkes, smøres lige inden sengetid det angrebne led ind i et tykt lag almindelig honning. Der vikles et stykke køkkenrulle om. Herover trækkes en plastikpose (for at give varme, og for at undgå klistret sengetøj). Og evt. en sok udenpå, hvis det er storetåen der er angrebet. Næste morgen er Podagraen væk.

For en sikkerheds skyld kan det samme gentages natten efter.

Årsagen til virkningen skal sikkert findes i honningens høje indhold af fructose, der kan trænge igennem huden, eller give en osmotisk virkning inde i leddet.

 

Hvorfor er syge mænd så pylret?

Har du en mand eller kæreste, der er lidt af et pjok, når han er syg?

Hvis det kan trøste dig, er der måske en forklaring på hans selvmedlidenhed. Ny britisk forskning viser nemlig, at mænd har flere temperatur-receptorer i et bestemt center i hjernen og får flere smertesignaler ved bl.a. feber. Ved en forkølelse, stiger temperaturen i kroppen, hvilket er en del af kroppens forsvar mod sygdom. Når immunsystemet angribes, og feberen stiger, får mænd flere input om, at kroppen har det hårdt.

Fra Daily Mail                                      

Vorter på hænder eller fødder

Vorter på hænder eller fødder er en genstridig virus, men vi har med succes selv behandlet dem. Efter at både læge og hudlæge har forsøgt sig med frysning og røntgenstråler.

Behandlingen er såre simpel, du tager et almindelig husholdnings løg. Skære enden af løget, og gnider skærefladen på vorterne. Denne behandling skal foretages 2-3 gange daglig. Pak blot løget ind og brug det ved næste behandling, hvor du skærer et frisk snit af løget.

Med denne behandling vil du i løbet af relativ kort tid, slippe af med dine eller børnenes vorter. Og så er behandlingen fri for kemikalier, billig og ikke mindst en smertefri løsning.

Mellemørebetændelse hos børn

Risikoen for mellemørebetændelse falder markant hos børn i tre-fem års alderen, når de fem gange om dagen tygger to stykker tyggegummi i vintermånederne. Især tyggegummi sødet med xylitol har en bakteriehæmmende funktion. Samtidig forbedrer tygningen udluftningen af mellemøret gennem det eustakiske rør i svælget.

Skriver ugeskrift for læger.