Kategoriarkiv: Tips idéer og gode råd

Skyld næsen!

Er de forkølet, døjer med allergi eller har du pande- eller bihulebetændelse gang på gang.

Døjer du med ovenstående problematikker skulle du prøve at skylle næsen med en kande beregnet til at skylle næse med. Du kan købe den på apoteket, ved Matas eller hos helsekost. Næsen skylles efter anvisningen som følger med når du køber næsekanden. eller du kan se her på linket her under, hvordan du skal gøre.  Mange tror det et en ubehagelig oplevelse, men det er faktisk ganske behageligt at få skyllet næsen med lunken saltvand. Og så kan næseskyl på en sund måde erstatte div. næsespray, som ved overdrevet brug kan skade din næseslimhinde!

Næseskylning

Er gryden brændt på?

Er sovsen brændt på, kartoflerne kogt tørre, eller har risengrøden sat sig på bunden af gryden?

blog[1]

Står du med en gryde hvor maden er brændt fast, så fortvivl ikke. Du tager en opvasketabs eller en skefuld maskinopvaskemiddel og kommer i gryden og fylder noget vand i gryden. Gryden sættes over at koge og koger 5-10 minutter. Du kan prøve om det løsner, når du skraber en ske mod bunden . Og ellers lader du gryden stå, til dagen efter med sæbevandet i. Og gryde bliver som  regel fin igen.

Hvidløg

Næste gang du skal pille hvidløg så få ordnet dem alle på én gang og frys dem ned

©PHOTOPQR/SUD OUEST/PHILIPPE BATAILLE  AIL

Pil hvidløgsfeddene fra hinanden og læg den i et fad kold vand i ca. 10-15 minutter, så går det hurtigere at pille den. De pillede hvidløg løsfryses på et spækbræt evt. i en pose. De frosne hvidløg kommes i en bøtte der slutter tæt. Nu har du altid frisk og let tilgængelig hvidløg i fryseren, og der går ikke noget til spilde, fordi de er tørret ind. De frosne fed, kommes i hvidløgspresseren og presses meget let selv om de er frosne. Og du slipper for at få hvidløgsfingre, hver gang du skal lave mad med hvidløg.

Ved solohvidløg kan du også lægge dem i blød inden de pilles. Her skærer jeg blot løget i 4-6 stykker, så de passer i hvidløgspresseren.