Kyllinge frikadeller

Frikadeller er altid et hit og en klassiker på det danske spisebord. Her er en udgave lavet med kyllingefars, du kan twiste den med ituskåret soltørrede tomater eller de krydderurter du syntes om. Kyllingefrikadeller virker lettere end frikadeller lavet med flæskefars.

Kyllingefrikadeller

Ingredienser:

  • 450-500 gr. Kyllingefars
  • 1 hønse boullillon tern
  • 0,5 dl kogende vand
  • 2 dl mælk
  • 1 dl rasp
  • 0,5 dl mel
  • 1 æg
  • 1 løg
  • Salt + hvidt peber fra kværn

Fremgangsmåde:

I en stor skål, opblødes hønse bouillon ternen med kogende vand. Tilsæt mælk, æg , rasp, og mel og rør det sammen til en ensartet “grød”. Tilsæt kyllingefars,  finthakket løg, salt og friskkværnet peber. Rør farsen godt sammen, til den er ensartet. Hvis farsen er for våd eller tør tilsættes der ekstra mel eller mælk.

Tilberedning:

Opvarm fedtstoffen på panden,  frikadellerne formes med en spiseske dypper i vand og steges i fedtstof på panden ved 3/4 styrke på blusset. Steges til de er gyldne og lækre, skær evt. en igemmen, hvis du er i tvivl om frikadellerne er gennemstegte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *