Black magic

Her får de en opskriften på den populære black magic kage, det er en rigtig fest kage. Den skal nemlig helst bages et par døgn inden servering, og du får herved frigivet tid på selve dagen. Og så kan du pynte den, så ikke et øje er tørt eller blot servere den helt enkelt kun med mousse’en på. 

Ingredienser:

 • 4,5 dl. Hvedemel
 • 5dl. Sukker
 • 2 dl. Cacaopulver (den uden sukker, altså IKKE Nesquik)
 • 2 tsk. Natron
 • 1 tsk. Bagepulver
 • 1 tsk. Salt
 • 1 tsk. Vanilliesukker
 • 2 æg
 • 2,5 dl. Færdig brygget kaffe (jeg bruger instant kaffe)
 • 2,5 dl. Mælk
 • 1.25 dl. Olie (jeg bruger raps olie, det er smags neutral)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175° almendelig ovn.

Alle ingerdienserne kommes i nævnte rækkefølge, op i en stor røreskål. Dejen piskes sammen med elpisker, pisk til dejen er ensartet.

Ovnens brædpande fores med bagepapir, dejen hældes op i formen og fordeles let med en dejskraber. Kagen sættes i ovnen og bages 35-40 minutter ved 175° almindelig ovn. Tjek med wn kødnål om kagen er bagt, der må ikke sidde dej op nålen, nålen skal føles ren, så er kagen bagt færdig.

Ingredienser til mousse:

 • 5 dl. Piskefløde
 • 1.5 dl. Sukker
 • 1 dl. Cacaopulver
 • 1 tsk. Vanilliesukker

Fremgangsmåde mousse:

Alle ingerdienserne kommes i en rørerskål pisk det sammen med elpisker til en kraftig mousse. Når kagen er helt afkølet, kommes moussen på toppen af kagen. Kagen pakkes ned i film og sættes på køl 1-2 døgn. Pynt kagen efter ønske inden gæsterne træder ind af døren. Pynt kan være fruft, bær og chokolade evt. Toffifee eller chokolade i nogle store stykker som sættes ned mellem bær og frugt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *