Ølkage

Ølkage er en gammel klassiker og den holder til hver en tid. Den er hurtig og let at røre samme. En god begynder kage, for den uerfaren bager. Kagen har et lækker lidt sej bid, som er med til at gøre kagen til et hit. Bages i brødform på 1.5 liter, den afkølede skiveskåret kage kan serveres smurt med kold smør.

Ingerdienser:

  • 500g hvedemel
  • 500g farin
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 mørk hvidtøl

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°

Alle ingredienserne vejes/måles op i en stor skål.

Dejen røres sammen med en dejskraber eller mixes hurtig sammen med el pisker.

En brødform på 1.5 L fores med bagepapir. Dejen kommes i formen.

Bages:

Sættes kagen i den 175° varme ovn, på almindelig varme. Bages i ca. 60 minutter. Brug en kødnål til at tjekke om kagen er færdig bagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *