Rabarber -kokostærte

Rabarbertærten er sød og rabarberne giver syrlighed og fugt. Tærten kan serveres som dessert eller til en kop kaffe. 

Ingredienser til rabarberfyld:                                                                               IMAG0262[1]

  • 350 gr. rabarber (ca. 5 stilke)
  • 125 gr. sukker
  • 1 tsk. vanille

Fremgangsmåde:

Rabarberne renses og skæres i stykker på ca. 2 cm. Sukker og vanille vendes i rabarberne.

Ingredienser til dej:                                                                                                       IMAG0264[1]

  • 125 gr. blødt smør eller margarine
  • 125 gr. sukker
  • 1 æg
  • 60 gr. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gr. kokomel

Fremgangsmåde:

Margarine og sukker piskes til en luftig masse, ægget tilsættes og piskes i.

Mel, bagepulver og kokosmel vendes i.

Halvdelen af dejen fordeles i et smurt og meldrysset tærtefad (ca. 24 cm i diameter), fordel rabarberne på bunden, men gem ca. halvdelen af sukkervæsken i bunden af skålen.

Læg resten af dejen som låg og smør resten af sukkervæsken ovenpå.

Kagen bages ved 175 gr. i ca. 40 min.

Servering:

Den lune tærten serveres med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *