Æggekage bagt i ovnen

Denne æggekage er en lækker frokost ret og kan også bruges som en let middagsret.                                                            482020_4319821033180_1889764940_n[1]                                                                                                                                                                                              Ingredienser:                                                                                                                                                  

  • 12 æg
  • 135 gr. mel
  • 1 tsk. natron
  • 4 dl. sødmælk
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne piskes sammen, i min. 10 minutter ved højeste hastighed, med håndmixer eller i røremaskine med pisker.

Æggemassen hældes i en smurt ildfastfad, der kommes et par “striber” oliemargarine på toppen.

Bages ved 200 gr. i ca. 30-35 min. de sidste 15 min. med varmluft.

Portionen rækker til 4 personer.

Servering:

Den varme æggekage serveres med stegt bacon, purløg, agurk, tomat og brød.

2 tanker om "Æggekage bagt i ovnen"

  1. Jeg har lavet denne æggekage til aften. Det gik super nemt og hurtig med tilberedningen.
    Jeg havde held med at tilsætte lidt skinkestrimler, gulerod i tern samt majs efter æggekagen var hældt over i fadet.
    Dog skulle æggekagen bages i 40-45 min. i min ovn:-)
    Kan varmt anbefales som lækker og nem frokost eller aftensmad!

  2. Hej Karina.

    Jeg syntes det er super fint, at du har mod på at lave den egen vertion af opskriften. Tak fordi du deler din erfaring, til inspiration for os andre.

    Rigtig god dag til dig
    Dorte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *