Gullaschsuppe

Serveringsklar gullaschsuppe.
Det er en rigtig herresuppe, den er stærk uden at være hot. Ønsker du en hot suppen erstattes cayennepeber af chili. Og så er der masser af fyld i, så den mætter rigtig godt. Prøv den og så som “skrup af mad”. Den kan laves i forvejen og fryses ned. Man kan i en snever vending, benytte itu skårne kartofler fra glas.

Ingredienser:

  • 250 gr. bacontern
  • 2 store løg i tern
  • 700 gr. skærtoksekød i (små) tern
  • 250 gr. knoldselleri i tern (ca. 1/4 selleri)
  • 250 gr. squash i tern (en lille squash)
  • 250 gr. gulerødder i skiver (4-6 stk.)
  • 500 gr. kartofler i tern
    Oksekødstern tilsættes
  • 1 stk.  rød peber i tern
  • 2 ds. koncentreret tomatpuré (140 g. dåser)
  • 3 stk. okseboullion terninger
  • 1-2 tsk. paprika
  • Ca. ½-1 tsk. cayennepeber
    Grøntsager tilsættes
  • 1½-2 ltr. vand

Fremgangsmåde:

Bacontern og løg svitses i en stor stegegryde.

Oksekød tilsættes og brunes af sammen med paprika cayennepeber (tag evt. bacon og løg op af gryden imens).

Alle grøntsagerne på nær kartoflerne tilsættes.

Vand, tomatpuré og okseterninger tilsættes og suppen koges under låg i 30-40 minutter, til oksekødet er mørt.

Kartofler tilsættes og suppen koges yderlige 10 minutter (kartoflerne kan og så koges for sig og tilsættes inden servering, da de let koger ud).

Smag suppen til, det er salt i bacon så det kommer jeg ikke i. Vær forsigtig med cayennepeber, det er stærkt og jo længer du når frem i måltidet, jo stærkere opleves det.

Servering:

Suppen serveres med en klat Creme fraiche på toppen og flutes eller grovbrød til, pynt evt. med frisk hakket persille.

Uden kartofler er suppen egnet til frysning.

Portionen rækker til mindst 5-6 personer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *