Hyldeblomstssaft er en dejlig mild saft. Og den kan anvendes som ingrediens i en frisk Sankt Hans Bowle, eller til en lun sommeraften på terrassen. Til bowlen blandes hvidvin og danskvand og smages til med hyldeblomstsaft, bland til du opnår den smager du syntes bowlen skal have. Foretrækker du en stærkere bowle, tilsættes den vodka efter smag. Inden servering tilsættes friske jordbær eller citronskiver samt isterninger og pynt med citronmelisse.
Ingredienser:
- 25stk.hyldeblomstskærme
- 2 stk. citroner (økologiske)
- 1 liter vand
- 1 kg. sukker
- 2 spsk. citronsyre
- 1 spsk. atamon.
Fremgangsmåde:
Sukker, vand og citronsyre gives et opkog.
Skyld skærmene i flere hold vand.
Vask og skær citronerne i skiver.
Når sukkerlagen er kølet lidt af, kommes skærme i
og citronskiverne lægges så skærmene holdes nede i sukkerlagen.
Læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet i 4 døgn.
Saften sies og atamon tilsættes.
Saften hældes på rene atamon skyllede flasker.
Det bliver ca. 2 liter saft.
Servering:
Fortyndes saften med vand i forholdet 1 til 4.