Grovboller eller frokostboller

Disse grovboller er dejlig mættende og kan fint anvendes til madpakken.

Ingredienser:

  • 2 dl. femkornskerner
  • 5 dl. vand
  • 2 spsk. honning, farin eller sukker
  • 2 tsk. salt
  • 3/4 dl. rapsolie
  • 2 dl. A38 eller andet surmælksprodukt
  • 50 gr. gær
  • 150 gr. rugmel
  • 100 gr. femkornsflager eller havregryn
  • 600-650 gr. hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i lidt af vandet.

Femkornskerner koges sammen med honning, salt og vand i ca. 5 minutter, hvorefter det tempereres til det er håndvarmt.

De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes sammen.

Sæt dejen til hævning under et viskestykke til det er hævet til dobbelt størrelse, ca. en halv time.

Dejen hældes ud på en meldrysset bord, slås ned og deles og formes til 24 boller.

Bollerne efterhæves under et viskestykke i ca. en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, pensles de med sammenpisket æg eller mælk.

Bagning:

Bollerne sættes nederst i den varme ovn og bages i 17-20 minutter.   

DSC_0005.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *