Pizza a’la Dorte

Denne pizza er en tøm køleskabet pizza. Jeg havde en rest kødsovs, en tomat, et par skiver spegepølse, ost et løg og frisk oergano i havekrukken. Men du kan selvfølgelig lave din helt egen yndlingspizza med grunddejen her, kun fantasien sætter grænsen.

Opskrift pizza grunddej:

  • 400-425 gr. Hvedemel (gerne den med høj protein indhold)
  • 25 gr. Gær
  • 3 dl. Håndvarm vand
  • 1/2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Olie

fremgangsmåde:

Alle ingredienserne røres sammen i røremaskine, men hold lidt af melen tilbage og tilsæt evt. lidt efter lidt. Dejen skal være glat og ensartet, og slippe røreskål.

Sæt den meldryssede dej med et viskestykke over, til hævning et lunt sted til dejen er dobbeltstørrelse i ca. en halv time.

Imens forarmes ovnen til 200 grader.

Pizza fyld:

  • En portion kødsovs
  • 150 gr. revet ost
  • 3-5 skiver spegepølse evt. skåret i mindre stykker
  • 1 tomat i skiver
  • 1 løg skåret i ringe
  • Frisk eller tørret oergano

Pizza fremgangsmåde:

Dejen rulles ud på et meldryssede bord, med kagerulle, og lægges på en bageplade med bagepapir. Kødsovs fordeles ud over dejen, herefter ost, spegepølse,tømt,  løg og organo.

Pizzaen bages ved 200 grader nederst i ovnen, jeg brugte varmluft med undervarme. Bages i ca. 15 minutter.

Servering: 

Pizzaen kan serveres sammen med en lækker salat eller blot som den er. Den er fryse egnet, og skal tes op inden den varmes 8-10 minutter i 200 grader varm ovn.

Det færdige resultat
Det færdige resultat
Ingredienser til pizza
Ingredienser til pizza
Pizzaen inden den sættes o ovnen
Pizzaen inden den sættes o ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *