Brændte mandler eller lakridsmandler

Brænde mandler hører sig julen til, men er også en lækkerbisken til en hyggestund. De er nemme at lave, og  så breder der sig en fantastisk duft i huset. Og så skal de nævnes at de hjemmelavede mandler smager meget bedre en den der laves i store kobbergryder rundt omkring på gader og stræder. Du kan også vælge at lave brændte mandler med lakrids evt. halv af hver ved at drysse de færdige  mandler med lakridspulver.

385154_2828243864683_516488841_n[1]

Ingredienser:

150 g mandler

150 g sukker

1½ dl. Vand

 

Fremgangsmåde:

Mandler, vand og sukker kommes  på en pande , wok eller i en tykbundet gryde koges til det er helt tørt. Pas på at sukkeret samler sig om  mandlerne. Rør hele tiden i det. Ved fortsat høj varme begynder sukkeret at smelte og lægge sig om mandlerne. Når mandlerne begynder at “snakke”, er det tegn på at de har fået den rette tid.

De blanke mandler lægges til afkøling på bagepapir, efterfølgende opbevares mandlerne i en bøtte eller dåse med låg der slutter tæt.

Lakridsmandler:

Når mandlerne  er færdige og er lagt på bagepapir, drysser de med et lag rålakridspulver fra Urtekram. Du kan evt. lave dobbelt portion og drysse halvdelen med lakridspulver og så har du mandler for en hver smag.

20151002_103810

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *