Trekornsboller med kartoffel

HER ER OPSKRIFTEN PÅ  TREKORNBOLLER SOM HOLDER SIG FRISKE OG SVAMPET. DE REVNE KOGTE KARTOFLER ER MED TIL AT BEVARE BOLLERNE DEJLIG SVAMPET, DESUDEN ER DER FARIN I, SOM GIVER EN SÆRLIG GOD SØDME TIL BOLLERNE.

Lækre boller lige fra ovnen
Lækre boller lige fra ovnen

Ingredienser:

 • 3 dl. Trekornsblanding
 • 6 dl. Vand
 • 3 dl.  kærnemælk, A38, yoghurt eller cremefraiche
 • 4 spsk. Farin
 • 2 tsk. Salt
 • 2 æg
 • 1 pakke gær
 • 75 gr. Margarine
 • 4 revet kogte kartofler, mellemstore
 • 4 dl. Rugmel
 • 1050-1100 gr. Hvedemel
 • Æg eller mælk til pensling

Fremgangdmåde:

Trekornsblandingen koges i 5 minutter med ca. halvdelen af vandet, sammen med margarine,salt og farin. Det resterende vand og mælkeprodukt tilsættes og det tempereret til ca. 37 grader. Hold ca. 50 gram af hvedemelet tilbage, til evt senere brug. Hvedemel, rugmel, æg og kartoffel kommes i en røreskålen og gær smuldret heri. Den håndvarm kornblanding tilsættes og dejen røres sammen på røremaskine. Dejen røres til den er ensartet, her får du måske brug for det tilbageholde hvedemel.

Æltes dejen sammen ellers røres med håndmixer, skal gæren røres ud i lidt af den kolde væske. Også her er det vigtig at kornblanding ikke er for varm.

Den færdig rørte dej drysses med mel og dækkes med et viskestykke. Og sættes til hævning på et lunt sted, til dejen er hævet til dobbelt størrelse ca. 30-40 minutter.

Dejen hældes ud på et meldryssede bord og formes til ca. 40 boller som sættes på 2 bageplader med bagepapir. Bollerne efterhæve under viskestykke i ca. 20 minutter. Imens varmes ovnen op til 185 grader varmluft. Bollerne pensles med et sammen pisket æg eller mælk. Og bages i ca. 20 minutter ved 185 grader varmluft, byd evt. om på pladerne når ca. halvdelen af bagetid er gået, hvis der er stor forskel på hvor gyldne bollerne er.

Boller klar til hævning
Boller klar til hævning
Boller som er efterhæve og klar til at blive penslet
Boller som er efterhæve og klar til at blive penslet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *