Risotto med oksefars

Her får du opskriften på en risotto, hvor du han få brugt de  grøntsager som du ligger inde med. Og du kan anvende præcis den fars du ønsker. Altså en ret med muligheder, og skal det gå hurtig kan du også anvende en stor rest kogte løseris. Så kan aftensmaden hurtig være klar, i en travl hverdag. Risotto er en rigtig god simre ret.

Her får du forslag til ingredienser som jeg har brugt, men husk du kan selv sammensætte ingredienserne og benytte den mængde grøntsager du ønsker eller har til rådighed.

Serveringsklar risotto
Serveringsklar risotto

Ingredienser:

  • 2 spsk. Olie
  • 1 stort løg eller 2 mindre, hakket i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg finthahhet
  • 500 gr. Oksefars
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 rød peber skåret i tern
  • 1/2 squash groftrevet
  • 2-3 gulerødder groftrevet
  • 1 dåse hakkede flået tomater
  • 1 okseterning eller anden terning
  • 1 tsk. Timian
  • 3 dl. Risotto risotto (her kan du anvende er rest kogt løseris som blot skal varmes med de sidste par minutter)
  • 5 dl. Vand (anvenders der en rest ris så hold et par dl. tilbage)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Brug en stor stegegryde.  Løg, hvidløg og fars bruges sammen. Grøntsagerne tilsættes og svitses med et par minutter. Vand okseterningen, timian og ris tilsættes. Retten småsimrer under låg i 15-20 minutter til risene er møre. Der røres jævnlige, så retten ikke sætter sig på bunden. Anvendes der en rest kogt løseris, tilsættes der kun et par dl. vand og retten koges i ca. 5 minutter inden risene tilsættes. Inden servering smages retten til med salt og peber.

Retten rækker til 4 personer.

servering: 

Risotto kan drysses med friskhakket persille og med flutes til. Bliver der en rest tilbage, kan den fint lunes i mikroovn dagen efter.

Løg, hvidløg og fars brunes
Løg, hvidløg og fars brunes
Grøntsager tilsættes og brunes med et par minutter
Grøntsager tilsættes og brunes med et par minutter
Tomat, vand, terning, krydderier og ris tilsættes
Tomat, vand, terning, krydderier og ris tilsættes
Retten småsimrer under låg 15-20 minutter, der tørres jævnligt
Retten småsimrer under låg 15-20 minutter, der rørres jævnligt under tilberedningen
Serveringsklar risotto
Serveringsklar risotto

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *