Kartoffel- porresuppe

Vinter halvåret er suppetid, og det behøver ikke tage flere dage at lave en rigtig god og mættede suppe. Så prøv at lave denne kartoffelsuppe til familien.

Serveringsklar porre- kartoffelsuppe
Serveringsklar porre- kartoffelsuppe

Ingredienser:

  • 2 stk. Porrer i skiver og brug også den grønne del af porren
  • 3-4 gulerødder skåret i mundrette stykker
  • Ca. 600 gr. Kartofler skåret i tykke skiver
  • 1 persillerod skåret i mindre stykker (kan undlade og erstattes med et  par ekstra kartofler)
  • 1 pastinak skåret i mindre stykker (kan undlade og erstattes med et par ekstra kartofler)
  • 2 stk. oksetern
  • Ca. 7 dl vand
  • 3 dl. Mælk
  • Salt og hvidt peber

Fremgangsmåde:

Porrer og gulerødder koges møre i vandet, i ca. 5 minutter brug en stor 2-3 liters gryde. Hæld porrer og gulerødder i en si eller dørslag med en skål under. Kartofler, persillerod og pastinak konges op i gryden og kogevandet hældes ved, og det koges mørt i ca. 10 minutter. Oksetern tilsættes og det blendes med en stavblender. Mælk tilsættes og suppen smages til med salt og hvidt peber. Porrer og gulerødder tilsættes og suppen er klar til servering.

Der bliver knap 2 liter færdig suppe. Suppen er fryse egnet.

Servering:

Du kan tilsætte kødboller i suppen, eller drysse sprødstegt bacontern på suppen. Og der kan serveres flutes eller andet godt brød til.

Porrer og gulerødder koges
Porrer og gulerødder koges
De kogte kartofler, pastinak og persillerod blendes
De kogte kartofler, pastinak og persillerod blendes
Kartoffelsuppen er nu blendet og ensartet i konsistens
Kartoffelsuppen er nu blendet og ensartet i konsistens og mælk tilsættes
De kogte porrer og gulerødder tilsættes og suppen er klar
De kogte porrer og gulerødder tilsættes og suppen er klar
Serveringsklar porre- kartoffelsuppe
Serveringsklar porre- kartoffelsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *