Vanillekranse

Vanillekranse er den gode gamle klassiker, når man taler om julesmåkager. Den er elsket af de fleste store som små, og her hjemme er den yndlingssmåkagen.

Vanillekranse lige fra ovnen
Vanillekranse lige fra ovnen

Ingredienser:

  • 150 gr. Mandler
  • 350 gr. Mel
  • 120 gr. Kartoffelmel
  • 350 gr. Smør, margarine eller halvt af hver
  • 250 gr. Sukker
  • 2 vanille stænger
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne kommer i en skål og overhældes med kogende vand, herefter smuttes de og malet til fint mandelmel i en minimarked eller foodprocessor.

Mel, kartoffelmel og mandelmel kommes i en stor skål. Fedtstoffet skal have stuetemperatur, det skæres i grove tern og håndæltes ud i melet. Når dejen virket smuldret tilsættes sukker, vanille stængerne flækkes og kornene skrabes ud og tilsættes, æget slået ud i dejen og dejen håndæltes videre, til dejen er samlet og ensartet.

Man kan også røre dejen sammen i røremaskine, så skal alle ingredienserne i skålen på en gang og der røres til dejen er ensartet.

Dejen formes til en kugle som lægges i en skål med film over og sættes på køl til dagen efter, men dejen kan sagtens stå 3-4 dage inden den bages.

Dejen køres igennem en kødkakker med lille stjerne tyl til lange fine strimlerne. Dejen skæres i ca. 10 cm. lange stykker, som sættes på bageplade med bagepapir, og formet som en krans.

Vanillekransene bages ved 175 grader i 8-10 minutter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *