Finskbrød

Her får du endnu en opskrift på en juleklasiker, finskbrød med lækker sprød sukker og nødder på toppen.

Nybagte fin
Nybagte finskbrød. Som det ses er jeg miljobevist og genbruger bagepapiret.

Ingredienser:

  • 250 gr. Mel
  • 200 gr. Smør, margarine eller halvt af hvert
  • 60 gr. Sukker

Samt hasselnøddeflager og tesukker eller sukker og æg til at komme på toppen.

Fremgangsmåde:

Det stuetempererede fedtstof skæres i store tern og smulders med hænderne med i melet, til det får en smuldret konsistens. Sukker tilsættes og dejen æltes videre til det samler sig og bliver ensartet.

Dejen rulles i fingertykke stænger, som flades ved at rulle dem let med kagerullen. Herefter skæres de i ca. 4 cm. stykker. De dyppes først i det sammenpiskede æg, så i nøddeflagerne og til slut i sukkeret inden de sættes på bageplade med bagepapir.

Finskbrødene bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. De færdigbagte småkager afkøles inden de læggse i kagedåse der slutter tæt, evt. med papir mellem låg og dåse.

Finskbrød
Finskbrød rulles flades,skæres og dyppes i æg, nødder og tilslut i sukker eller tesukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *