Chiaboller med gulerødder

Chiaboller  smager fantastisk, og du vil opleve et herligt bid, med de små chiafrø som knaser lækkert i bollerne. Og så er chiafrø fyldt med antioxidanter og protein.

20151209_200913
Chiaboller lige til at sætte tænderne i.

Ingredienser:

  • 3/4 dl. Chiafrø
  • 4 dl. Kogende vand
  • 2 spsk. Honning
  • 2 tsk. Salt
  • 1 dl. Raps- eller solsikkeolie
  • 5 dl. Mælk
  • 1 Pakke gær
  • 2 Gulerødder groft revet
  • 3 dl. Rugmel
  • 2 dl. Havregryn
  • 2 Æg piskes sammen ‘gemmer en anelse til pensling’
  • 1200 gr. Hvedemel

Fremgangsmåde:

Chiafrø kommes i en stor røreskål og overhældes med kogende vand, honning og salt udrøres i det varme vand. Olie og mælk tilsættes. Tjek at væsken ikke er mere end håndvarm, inden gæret smuldres heri og røres ud. Æg og revet gulerod tilsættes. Havregryn, rugmel og hvedemel tilsættes, men hold lidt af hvedemelet tilbage til evt. senere. Dejen æltes sammen med håndmixer eller med hænderne.  Eller du kan benytte en røremaskine, så går det let.

Dejen sættes til hævning under et viskestykke på et lunt sted, til dejen er dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Dejen hældes ud på et bord, drysset med mel. Jeg bruger altid kartoffelmel, da jeg syntes det nemmere slipper. Dejen deles til ca. 40, boller som sættes på bageplade med bagepapir.  Bollerne sættes igen til hævning 20-30 minutter, under et viskestykke.

Bollerne pensles med æg eller du kan pensle med mælk, te eller kaffe. Bollerne bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Bruger du varmluft, så skal ovnen stå på 185 grader.

Chilboller den ene plade fra ovnen og den anden på vej ind.
Chilboller den ene plade fra ovnen og den anden på vej ind.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *