Cookies med chokolade, nødder og solsikkekerner

Det her er en anderledes og spændende form for cookies, for ud over de gængse ingredienser. Indeholder de solsikkekerner som gør småkagerne endnu grovere og lækre i bidet.

I stedet for at sætte dejen på plade med to skeer, som man ellers gør med cookies. Vælger jeg at rulle dem i stænger, som så sættes på køl og efterfølgende skæres i skiver og bages.

Lækre cookies til kaffen

Ingredienser:

  • 300 gr. Mel
  • 100 gr. Havregryn
  • 150 gr. Solsikkekerner
  • 240 gr. Sukker
  • 180 gr. Farin
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vanillie sukker
  • 1/4 tsk. Salt
  • 2 æg
  • 250 gr. Smeltet og afkølet smør eller margarine
  • 200 gr. Mørk chokolade, groft hakket
  • 200 gr. Hasselnødder

Fremgangsmåde:

Alle ingerdienserne kommes i røremaskinen, men sørg for at bagepulveret blandes godt med melet. Der røres med K-spaden til dejen er ensartet.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i fire og rul dejen til stænger. Sæt stængerne på et fad eller spækbræt, og pak dem ind i en pose eller film dem. De sættes på køl til dagen efter, eller maks fire dage.

Stængerne skæres i skiver af ca. 3-4 mm.  tykkelse og placeres på bageplade med bagepapir.

 

Bagning:

Kagerne bages i den forvarmede ovn 175 ° 12 minutter.

Tips:

Stængerne kan fryses i op til 3 måneder, for senere at tøes op på køl, og bages som beskrevet. Så kan du snart have lækre cookies, til gæster eller en særlig lejlighed. Eller hvad med, at komme dem i et fint glas og bruge den som værtindegave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *