Det her er en anderledes og spændende form for cookies, for ud over de gængse ingredienser. Indeholder de solsikkekerner som gør småkagerne endnu grovere og lækre i bidet.
I stedet for at sætte dejen på plade med to skeer, som man ellers gør med cookies. Vælger jeg at rulle dem i stænger, som så sættes på køl og efterfølgende skæres i skiver og bages.

Ingredienser:
- 300 gr. Mel
- 100 gr. Havregryn
- 150 gr. Solsikkekerner
- 240 gr. Sukker
- 180 gr. Farin
- 2 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Vanillie sukker
- 1/4 tsk. Salt
- 2 æg
- 250 gr. Smeltet og afkølet smør eller margarine
- 200 gr. Mørk chokolade, groft hakket
- 200 gr. Hasselnødder
Fremgangsmåde:
Alle ingerdienserne kommes i røremaskinen, men sørg for at bagepulveret blandes godt med melet. Der røres med K-spaden til dejen er ensartet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i fire og rul dejen til stænger. Sæt stængerne på et fad eller spækbræt, og pak dem ind i en pose eller film dem. De sættes på køl til dagen efter, eller maks fire dage.
Stængerne skæres i skiver af ca. 3-4 mm. tykkelse og placeres på bageplade med bagepapir.
Bagning:
Kagerne bages i den forvarmede ovn 175 ° 12 minutter.
Tips:
Stængerne kan fryses i op til 3 måneder, for senere at tøes op på køl, og bages som beskrevet. Så kan du snart have lækre cookies, til gæster eller en særlig lejlighed. Eller hvad med, at komme dem i et fint glas og bruge den som værtindegave.